Aktuális tanfolyamok

Shiatsu II.
Szeptember 15-től január 6-ig.

Shiatsu I.
Szeptember 29-től január 20-ig.

Scanning
November 16-17-18.

Shiatsu III-IV.
November 16-tól

Itt jelentkezz!

+36 70 259 08 35

A tanfolyamok helyszíne: Bp. III. Bécsi út 88-90. fsz. 8.

Shiatsu és a cranio

A modern shiatsu irányzatok körében igen népszerű a craniosacralis terápia integrálása a kezelésekbe. A craniosacralis kezelés gyengéd, ugyanakkor mélyreható, így rendkívül jól illeszkedik a shiatsu terápiába. A legtöbb esetben arról van szó, hogy a shiatsu terapeuta, amennyiben szükségesnek találja, a shiatsu masszázs kezelés közben használ a craniosacralis terápiából ismert fogásokat, technikákat, melyek nagyban támogatják a kezelés hatékonyságát.

livi-becsi web

A craniosacralis terápia egy különleges kezelési mód, melynek során a terapeuta leheletfinom érintésekkel és mozdulatokkal, rendkívül hatékonyan képes hatni az emberi test szerveire, szervrendszereire a craniosacralis rendszeren keresztül. A craniosacralis terápia célja az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, a koponyán belüli keringés javítása, a kötőszövetes lemezek, és az izmok ellazítása, az izületi feszültségek korrekciója, az idegi funkciók harmonizálása.

A craniosacralis rendszerben az átélt negatív fizikai és érzelmi események lenyomataként blokkok alakulhatnak ki, melyeket a szervezet akár évekig, évtizedekig képes tárolni. Ilyenkor az agyi-gerincvelői folyadék egyenetlenül áramlik, és gátolja az idegek megfelelő információ hordozó képességét. Ilyenkor a szövetek feszültségbe kerülnek, ami kihat a szervekre, szervrendszerekre is. A craniosacralis ritmus helyreállítása által lehet támogatni az idegrendszer működését, melynek hatására a szervezetben öngyógyító folyamatok indulnak be és akár régóta fennálló problémák oldódhatnak meg.

A craniosacralis terápia önmagában is serkenti a szervezet természetes öngyógyító folyamatait, csökkenti a stresszt, javítja az immunrendszer működését, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít. A cranisacralis terápia és a shiatsu együttes alkalmazása lehetővé teszi, hogy több szinten haladjunk a gyógyulás irányába, így még hatékonyabbak legyenek a kezelések.

                                                                                                         Minden mozog, minden rezgés.  

Jöjjön és érezze át a shiatsu és a cranisacralis terápia együttes hatását! >>